Taalcoaching
SEO marketing

Taalcoaching

 

Anderstalige werknemers zijn in veel sectoren niet meer weg te denken uit de realiteit: logistiek, de zorgsector, productie, ... Het is niet alleen belangrijk dat deze anderstaligen de instructies goed begrijpen, maar ook dat zij zichzelf kunnen uitdrukken en integreren binnen het bedrijf. Of het nu om interne medewerkers gaat of om externe vertegenwoordigers: in beide gevallen moeten ze je klant én de interne collega’s perfect begrijpen en zichzelf verstaanbaar kunnen maken.

 

Maar taalcoaching gaat veel verder dan enkel het aanbieden van taallessen. Zo stippel ik samen met het bedrijf een traject uit om de integratie van de anderstalige werknemer zo vlot mogelijk te laten verlopen en overlopen we verschillende zaken:


Interne communicatie

Vacatureteksten staan vol met termen die zelfs voor Nederlandstaligen niet evident zijn, laat staan dat anderstaligen zich aangesproken voelen. Ook interne richtlijnen kunnen vaak veel duidelijker en aantrekkelijker worden geformuleerd.


Coaching op de werkvloer

In samenspraak met het bedrijf zorg ik voor een volledig traject om de werknemer al doende in aanraking te laten komen met de procedures en tegelijk de specifieke woordenschat van je bedrijf te leren kennen. Hoe? Door ideeën voor te stellen die de anderstalige geleidelijk steeds zelfstandiger laat werken en laat integreren in de groep.

 

Ter plaatse of op afstand, individuele of groepstrainingen

 

De opleidingen kunnen ter plaatse gegeven worden in het bedrijf, maar kunnen ook perfect op afstand worden georganiseerd, bijvoorbeeld via Skype, Microsoft Teams of Google meet. Ook groepslessen zijn mogelijk, al moet het niveau van de deelnemers dan wel gelijkaardig zijn. Belangrijk is dat uitleg in functie van het niveau steeds in de moedertaal wordt gegeven zodat de concentratie op elk moment optimaal blijft.

 

Interesse in een taalopleiding op maat en nood aan een boost van de taalkennis van je medewerkers? Neem snel contact op voor meer info!